Pers

Persvragen?


Neem contact op met Carina Kortenoeven via 010 - 201 45 58

Persbericht: Rotterdamse spellenmaker scoort wereldwijde verkoophit

Persbericht: Rotterdamse spellenmaker scoort wereldwijde verkoophit

Voor een bordspel is dat heel veel, zegt Jeroen Nugteren, manager internationaal van Identity Games. Het spel is behalve in Nederland dit jaar op de markt in de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje en Australië. Het begin van een uitrol naar zo'n veertig landen.

Voor de feestdagen wordt een run op het product verwacht. Het bordspel staat bovenaan de verkooplijst van speelgoed voor volwassenen van Bol.com en op nummer drie bij de bordspellen van Amazon in Duitsland. De meeste duurdere spellen – circa €40 – worden pas vlak voor de feestdagen besteld.

Nugteren sluit niet uit dat er tekorten ontstaan. De Chinese fabrikant van het spel kan de vraag nauwelijks aan. 'Er zit een klok in met elektronica waarvan er niet zo snel extra kunnen worden geproduceerd. Als ik nu een nieuwe order plaats, krijg ik die pas na de feestdagen binnen.'

Het idee voor het spel kwam vorig jaar na een bezoek van de moeder van Nugteren aan een 'escape room', een kamer waaruit spelers zich uit moeten zien te puzzelen. 'Ze vroeg: waarom maak je daar geen bordspel van? We hebben er toen drie gespeeld en besloten het te doen'.

Identity Games had nog geen spel gemaakt, maar kondigde die al wel bij handelspartners aan. Een Australische klant bestelde er meteen 24.000. 'Toen hebben drie ontwerpers en drie ontwikkelaars alles uit hun handen laten vallen en hebben het spel in een paar maanden ontwikkeld.'

Dit jaar nog zullen twee uitbreidingen op de markt verschijnen. Begin volgend jaar volgen er nog twee en nog voor de zomer weer twee. Rond het najaar van 2017 wordt de eerste uitbreiding met Virtual Reality verwacht.