Blog

Blog


Als eerste op de hoogte van nieuwe spellen, uitbreidingen en nieuwtjes van ons bedrijf.

Identity Games maakt het Rode Neuzen spel voor CliniClowns

Identity Games maakt het Rode Neuzen spel voor CliniClowns

Al 25 jaar brengen de spellen van Identity Games menig huiskamer tot leven. Om dit te vieren ontwikkelt Identity Games, speciaal voor CliniClowns, het Rode Neuzenspel. Het spel zal vanaf  juni dit jaar verkocht worden bij Intertoys. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan de stichting CliniClowns.

In 1992 startten Albert Meuter en Emile Kalis met Identity Games. Een Nederlands spellenbedrijf wat inmiddels al 25 jaar marktleider is op het gebied van het ontwikkelen, produceren en verkopen van (bord)spellen. Het eerste, door hen ontwikkelde spel, ’Muntslag’, werd met groot enthousiasme ontvangen door de Nederlandse Bank. Vanaf toen ging alles in sneltreinvaart.

Identity Games brengt het ene unieke spel na het andere uit en wint bijna jaarlijks de ’Speelgoed van het jaar’ prijs. Spellen zoals Boom Boom Balloon, Nijntje Verstoppertje, Ik hou van Holland en Escape Room-The Game, worden over de hele wereld verkocht en brengen een lach op het gezicht van miljoenen mensen.

CliniClowns, wat in 1992 werd opgericht door professor dr. Tom Voûte (1936-2008), heeft 25 jaar na oprichting 76 clowns in vaste dienst. De clowns spelen in ruim 100 Nederlandse ziekenhuizen maar ook op scholen, evenementen, online en bij kinderen thuis. Zo bereiken CliniClowns meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen. En dat heeft geen kinderachtig effect.

“De samenwerking tussen CliniClowns en Identity Games is een goede reden om de alom bekende rode clownsneus het hele jaar op te zetten”, aldus Albert Meuter oprichter van Identity Games.

Voor meer informatie over CliniClowns ga naar www.cliniclowns.nl.