Blog

Blog


Als eerste op de hoogte van nieuwe spellen, uitbreidingen en nieuwtjes van ons bedrijf.

Steeds meer op maat gemaakte Monopoly edities

Steeds meer op maat gemaakte Monopoly edities

Het afgelopen jaar zijn o.a. de edities Haarlem en Terschelling gemaakt. Onlangs ging de nieuwe editie van Den Haag van start. Het is nu aan ondernemers daar om een plekje in te nemen op het bord. De uiteindelijke editie Den Haag komt waarschijnlijk in de zomer van 2017 in de winkels te liggen. Het hele op maat traject is in Delft net afgerond. Daar wordt komende woensdag 16 november de editie van Delft officieel gepresenteerd.  

Spel op maat
Dit soort edities van plaatsen in Nederland worden volledig op maat gemaakt en hebben het karakter dat past bij die plaats. Niet alleen de straten, stations en nutsbedrijven worden vervangen, ook de vormgeving van het spel en de inhoud van de Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn volledig afgestemd op de plaats van die speciale editie. Zo staan in Den Haag Binckhorst, het Binnenof en Palaceplein van Scheveningen erop en heeft Delft de straten van de Vlinderstraat tot de Oude Delft erop staan en hebben de TU Delft, het Hampshire Hotel en de Jumbo een plekje veroverd op het speelbord. Het is voor inwoners heel leuk om eens op een andere manier hun woonplaats te ontdekken.

Maar ook een bedrijf als Van der Valk, de hotel,- en restaurantketen heeft een eigen editie helemaal op maat laten maken speciaal voor de Van der Valk-fans. Alles is wat dat betreft mogelijk als een bedrijf of instelling een spel op maat wil laten maken. 

Als bedrijf op de Kanskaart
Jelle Marcus van Identity Games: ”Het spel biedt bedrijven de kans om eens op een andere manier in beeld te komen bij de inwoners. Zo was bij eerdere edities de toevoeging van een lokaal advocatenkantoor op de “Ga naar de gevangenis” kaart een goede vondst. Bedrijven kunnen op meerdere manieren meewerken aan de totstandkoming van het spel. Van het kopen van een eigen straat tot een vermelding op de Kans of Algemeen Fondskaart.”