Blog

Blog


Als eerste op de hoogte van nieuwe spellen, uitbreidingen en nieuwtjes van ons bedrijf.

Celebration box

Op bezoek bij Kindertehuis Casa Santa Ana in de Dominicaanse Republiek

Blog door Albert Meuter

De Dominicaanse Republiek is een gewilde vakantieplek. Buiten de resorts wordt de armoede van het land zichtbaar. Stichting Wereldouders biedt, via de overkoepelende organisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH), structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Sommige kinderen gaan zelfs studeren. Als penningmeester van Wereldouders bezocht ik  afgelopen november met mijn vriendin Astrid Schoofs, één van de kindertehuizen van NPH in Santa Domingo. 

De ‘Celebration Box'
Met een doos vol spellen en speelgoed onder de arm arriveer ik in het warme Santa Domingo. Mijn komst is aangekondigd en na een rondleiding door één van de vele vrijwilligers, is het ‘spelletjestijd’. Voor zowel de allerkleinsten als de wat grotere kinderen hebben we de ‘Celebration Box’ meegenomen. Een box boordevol spellen en andere leuke dingen van (o.a.) Identity Games om als kind bijvoorbeeld je verjaardag mee te kunnen vieren. 

Het duurde niet lang of de kinderen gingen totaal op in het ‘Poepspel’ en ‘Boom Boom Balloon’. Voor beide spellen geldt, dat geen enkel kind daar veel uitleg voor nodig heeft.  Gezien het minder goede weer werd er in een warme kamer uren lang gespeeld. Prachtig om te zien dat spelende kinderen, ook hier, blije kinderen zijn.

Bijzondere ervaring
“Het was een bijzondere ervaring. Niet alleen om zelf te mogen zien dat de stichting zo goed werk verricht, maar ook dat we ook hier met onze spellen en de ‘Celebration Box’ zoveel blije momenten kunnen creëren”. Voor meer informatie over de werkzaamheden van Wereldouders kijk je even op www.wereldouders.nl

Wil je ook een ‘Celebration Box’ aan kinderen in één van de tehuizen van Wereldouders aanbieden? Neem dan even contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.