Blog

Blog


Als eerste op de hoogte van nieuwe spellen, uitbreidingen en nieuwtjes van ons bedrijf.

Escape Room the Game genomineerd voor Speelgoed van Jaar 2016

Escape Room the Game genomineerd voor Speelgoed van Jaar 2016

Er mag weer gestemd worden in de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Escape Room the Game is genomineerd in de categorie 12-plus spellen. Het spel dat sinds 1 september verkrijgbaar is, scoort daarmee voor de 15de  keer een nominatie voor het Rotterdamse bedrijf Identity Games. Escape Rooms zijn wereldwijd een enorme hype. Het bordspel, bedacht en ontwikkeld door Identity Games, haakt hierop in. Inmiddels is het spel al verkocht aan spellenuitgevers in Engeland, Spanje, Duitsland en Australië.

Het spel is volgens de jury genomineerd omdat het ‘een modern en eigentijds spel is met spanning en sensatie’. Een ontwikkelingspsycholoog voegt aan het juryrapport toe: “Het spel vraagt om een breed assortiment aan oplossings- en communicatievaardigheden. Het is een sociaal spel bij uitstek. Samenwerking en communicatie zijn onontbeerlijk.”

Trots

Identity Games is trots op de nominatie. Jan-Maurits Duparc, spelontwikkelaar bij Identity Games: “Ik zie de nominatie echt als een bekroning op onze creativiteit en ons werk. We streven ernaar steeds unieke concepten te bedenken en consumenten blij te maken met spannende spellen. Dat we nu genomineerd zijn, bevestigt dat we hierin geslaagd zijn met Escape Room the Game.”

Tot en met 6 november kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze op www.speelgoedvanhetjaar.nl  Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.