Blog

Lancering Monopoly Rotterdam

Lancering Monopoly Rotterdam

Uitreiking cheque t.w.v. €12.500,- voor Sophia Kinderziekenhuis.

Rotterdam, nummer 5 in de Lonely Planet top-10 'topsteden' en European City of the Year, heeft vanaf vandaag een eigen editie van het officiële wereldberoemde spel Monopoly. Tijdens een feestelijke lancering in Thon Hotels reikte Erik Spindler, directeur van Identity Games, de cheque ter waarde van €12.500,- uit aan Dr. Hanneke IJsselstijn, Kinderarts van het Sophia Kinderziekenhuis.

Aanleiding van dit project is de razendsnelle ontwikkeling waarin Rotterdam zich bevindt. Met publiekstrekkers als de Markthal, het nieuwe Centraal Station, de Van Nelle Fabriek en de Witte de Withstraat, zet Rotterdam zich op de kaart als Internationale Metropool. “Als typisch Rotterdams bedrijf vonden we dit een uitgelezen moment voor deze nieuwe editie van Monopoly. Als spellenbedrijf voelen wij ons sterk verbonden met kinderen dus was een link naar een bijdrage voor het Sophia Kinderziekenhuis snel gelegd”, aldus Spindler.

Samen met diverse sponsoren uit het Rotterdamse bedrijfsleven ging Identity Games aan de slag. Straten, Kans- en Algemeen Fondskaarten en de gehele look & feel zijn aangepast, waardoor de havenstad op speelse wijze wordt gepresenteerd. Het ademt Rotterdam.

De spellen zijn in een gelimiteerde oplage geproduceerd en zijn voor de consument verkrijgbaar bij de Mediamarkt (centrum).

Over Monopoly en Identity Games International

Monopoly bestaat in 2015 meer dan 80 jaar. Identity Games International is de exclusieve licentiehouder van op maat gemaakte edities van het wereldberoemde spel Monopoly. Elk jaar brengen zij een beperkt aantal speciale edities op de markt voor zowel steden als bedrijven.